Hydrotherapie

Honden met orthopedische klachten kunnen in onze instelling genieten van een zeer waardevolle aanvulling in de behandeling van hun kwaal: de hydrotherapie

Sommige viervoeters kunnen wel wat extra beweging gebruiken. Anderen zijn een dagje ouder en hebben last van reuma, en nog andere honden kampen met orthopedische kwalen (zoals artrose), blessures of overgewicht. Tijdens hydrtherapie doen de dieren spieroefeningen in lauw tot warm water met lichte stroom.De warmte van het water verlicht pijn, terwijl de druk van het water zorgt voor een efficiŽnte training die toch de spieren minder belast.

De treadmill is een soort kooi met een loopband in. Dat kan zonder water worden gebruikt om de conditie van het dier te verbeteren. Als de kooi met water is gevuld, kan de hond lopen op de band terwijl hij de de druk en warmte van het water voelt. Dan is er sprake van hydrotherapie.
Daarnaast is ook zwemtherapie mogelijk.

Deze failiteiten zijn in de eerste plaats voor de asieldieren, maar we stellen ze ook terbeschikking van dierenartsen en particulieren. Als je favoriete viervoeter kampt met een probleem van bovenstaande aard, is hydrotherapie van KMDA misschien iets voor hem of haar.

Wens je graag meer info over deze dienst? Dit kan via dit formulier
Voor dringende vragen kan je ons ook telefonisch bereiken op het nummer 03 457 78 62

Home                  Privacybeleid                            Contact asiel