Deze winter start KMDA met een zowel mens- als dier-
vriendelijk project: DHARMA

We vonden het verschrikkelijk om regelmatig in de krant te moeten lezen dat daklozen doodvroren. Honden mogen niet binnen in de publieke nachtelijke slaapplaatsen waar daklozen kunnen ontsnappen aan de winterkoude. Daardoor kiezen sommigen er voor om dan toch maar samen met hun trouwe metgezel buiten in de vrieskou te blijven slapen. Met alle risico’s van dien.

Daarom heeft de KMDA besloten de niet-bezette hondenhokken in ons asiel ter beschikking te stellen van dakloze honden wiens baasje dan nadien de winternacht kan gaan doorbrengen in een opvanghuis.

Zo zitten beiden warm tijdens de koude winternachten. En het baasje moet niet meer bezorgd zijn dat zijn hond buiten alleen achter blijft in de vorstkoude.

Bovendien zal de KMDA deze honden eveneens eten geven, ontwormen en ontvlooien. Ook zullen we ze de nodige vaccinaties toedienen. En waar de dakloze baasjes in het opvanghuis de mogelijkheid hebben een warme douche te nemen, zullen wij deze dakloze honden een warm bad geven (indien gewenst).

Vanzelfsprekend is dit allemaal gratis, en hoeven de daklozen hier niet voor te betalen.

We hebben dit project het “DHARMA”-project gedoopt.

Deze naam vindt zijn oorsprong in de Indiase legende over koning Dharmaraja* en zijn hond:

Koning Dharmaraja, zijn broers en hun familie beklommen de Himalaya. Uiteindelijk overleefden enkel Dharmaraja en zijn trouwe hond de helse tocht en bereikten ze de top. Aldaar werden zij begroet door de god Indra in diens strijdwagen.

Indra loofde Dharmaraja voor zijn heldenprestatie en beloonde hem met een plaats in de Hemel. Nadat Dharmaraja in de strijdwagen was geklommen en teken deed naar zijn hond om er ook in te springen, protesteerde de God Indra, en zei dat honden niet toegelaten waren in de Hemel. Daarop zei Dharmaraja dat hij er nog niet aan dacht om zijn trouwe metgezel, die van hem afhankelijk was, zo maar achter te laten. Hij zei dat hij dan nog liever op Aarde bleef, samen met zijn hond, dan zonder hem naar de Hemel te gaan.

Uiteindelijk gaf Indra toe en mochten Dharmaraja en zijn hond samen in de strijdwagen mee naar de Hemel rijden. Eens aangekomen in de Hemel veranderde de hond in de god Dharma (de Indiase god voor rechtvaardigheid en de correcte wijze van leven…).

* Soms ook Yudhisthira genoemd

Home                  Privacybeleid                            Contact asiel